Wat is een dolende ziel/ auralifter

Een ziel die ooit in een aards lichaam heeft gezeten.

Onverwerkte emoties, trauma’s en eventuele verslaving (verder benoemd als ‘belasting’) van jezelf of andere gezinsleden kan een dolende ziel aantrekken. Deze ziel voelt zich door de belasting aangetrokken omdat deze zelf een soortgelijke belasting heeft. De trilling (energie) die jij en zo’n dolende ziel afgeven komt met elkaar overeen en zo kan een dolende ziel bij jou en/ of in je energieveld (aura), en woning terecht komen.

Er zijn gradaties in dolende zielen. Deze wordt bepaalt door de hoeveelheid belasting aan onverwerkte emoties. In de volksmond wordt snel gesproken van een ‘demoon’. Ik gebruik dit woord liever niet omdat het angst op kan roepen bij iemand. Ik krijg zo’n ziel door als een dolende ziel maar dan met een zware belasting aan onverwerkte emoties/ trauma’s. Een dergelijke ziel doet zich graag voor als bijv. je overleden vader, moeder of ander familielid. Het speelt in op het gemoed van de mens en probeert zo invloed uit te oefenen of zelfs beslag op je te leggen. Je kunt ‘overgenomen worden’ in je denken en handelen. Je herkent je zelf niet meer. Ook naar jezelf in de spiegel kijken is niet fijn, je hebt een blik in je ogen die je niet herkent.
Het komt voor dat een dergelijke ziel fysieke dingen doet. Bijv.; verplaatsen van spullen, bekrassen van armen en benen, in bed het idee hebben dat er iemand op je komt zitten, aanrakingen die je een naar gevoel geven. Een dergelijke ziel wordt soms waargenomen als een zwarte gedaante met een hoed en rode ogen, een zwarte gedaante zonder gezicht, met zwarte vleugels of als een zwarte schim. De belichaming heeft te maken met de belasting die hij bij zich draagt en ook de belasting van de mens die deze ziel waarneemt. De belichaming wordt gecreeerd door de belasting, want uiteindelijk is ook een dergelijke ziel alleen een vorm van energie zonder lichaam.

Het is belangrijk dat mensen zich bewust worden van hun onverwerkte emoties zodat de kans kleiner wordt dat er nieuwe zielen aangetrokken worden. Het bewust worden is meteen een goede gelegenheid om bij jezelf naar binnen te gaan om de dingen waardoor de emoties zijn ontstaan te kunnen verwerken en daardoor te groeien en in trilling te verhogen. Je kunt dit zelf doen door bijv. te mediteren of m.b.v. een therapie die gericht is op onverwerkte emoties.

Kinderen (tot een bepaalde leeftijd) en huisdieren/ paarden kunnen emoties oppikken van hun ouders/ baasjes en daardoor ook belast zijn met dolende zielen.