Reiki

Ik ben ingewijd in de 1e, 2e en 3e graad van Reiki (Usui System of Natural Healing).

Het woord Reiki heeft een dubbele betekenis. We bedoelen hiermee de Reiki-energie, maar ook de energiehelingsmethode die de Japanner Mikao Usui heeft ontwikkeld. Hij gaf er zelf de naam Usui Shiki Reiki Ryoho aan. De meest gebruikte vertaling hiervan is: het Usui-systeem van natuurlijk genezen met Reiki.

Reiki is een vorm van natuurlijk genezen. We kunnen Reiki overdragen via handoplegging, maar ook op afstand door middel van gedachtenkracht of een foto. We fungeren hierbij als kanaal voor de levensenergie die overal aanwezig is en onuitputtelijk. We hoeven dus niet bang te zijn onze eigen energie te verbruiken. Het bijzondere van Reiki is juist dat we ook zelf energie meekrijgen als we Reiki geven.

We kunnen met Reiki allerlei lichamelijke klachten wegnemen of verzachten. Door de Reiki-energie wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Reiki werkt niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotioneel/spiritueel en energetisch niveau. Reiki is voor mens en dier.

De letterlijke betekenissen van het Japanse letterteken ‘Rei’ zijn onder andere: heilig, geest, geheim en onzichtbare geest. De meest gangbare betekenis voor het letterteken ‘ki’ is energie/kracht. Reiki kan dus heel passend als ‘kracht van de onzichtbare geest’ worden aangeduid.

 

 reiki symbool Reiki

Vlinder RechtsMaak je vandaag geen zorgen.

Vlinder RechtsErger je vandaag niet.

Vlinder RechtsVerdien vandaag je brood eerlijk.

Vlinder RechtsWees vandaag dankbaar voor alles wat je hebt.

Vlinder RechtsWees vandaag aardig tegen je medemens.